Sprii Commerce

Premium Ecommerce Solution

Our all-in-one premium solution gives you everything you need to run your ecommerce business.

PRIVACY NOTICE

This Privacy Notice describes how THE GROUP (as defined in our Terms of Use) collects, uses, discloses, and retain your Personal Data (as defined herein) obtained through your engagement of our Services (as defined in our Terms of Use), our Portfolios (as defined in our Terms of Use), and/or Platform (as defined in our Terms of Use), through your voluntary subscriptions with our Services or Platform, your communication with us, through your participation in our events, seminars and/or other promotional activities, and through our general business contact with you (collectively referred to as “Engagement”).

This Privacy Notice shall be used and applicable to all THE GROUP’s members, alliances, affiliates, brands, products and services.

  1. PERSONAL INFORMATION COLLECTION AND USE
    1. You may have provided your name, national registration identity card number/passport number, company name, email address, phone number, correspondence/billing address and such other personal information (collectively referred to as “Personal Data”) during your Engagement with us.
    2. Once you have provided to us your Personal Data, we shall have the right to collect, retain, process, and disclose your Personal Data to enable us to provide our Services to you through any medium including but not limited to our Platform, to correspond with you in the course of our business either as a Client (as defined in our Terms of Use) or as a business contact, to provide you with a subscription to our regular news alerts, newsletters or publications, marketing and promotional materials, and to provide relevant business materials, for your information and/or participation in our Services, to obtain feedback, or otherwise to respond to your requests, or to provide you with information that we consider may be of interest to you (collectively referred to as “Purposes”).
    3. Kindly note that it will be necessary for THE GROUP to process your Personal Data for the Purposes, without which we may not be able to carry out the Purposes.
    4. If you receive any email from THE GROUP, you may opt out or unsubscribe from all emails sent by us via email. Please write to us stating your intention to opt out, unsubscribe or terminate our Services and/or communication from us. If you have received unwanted email from us (even after opting out from receiving our communication), please forward a copy of that email for our further action.
  2. DATA SHARING AND INTERNATIONAL DATA TRANSFERS
    1. We may disclose, share and/or transfer your Personal Data with/to our group of companies, alliances, affiliates, and/or our Authorized Third Parties (as defined in our Privacy Policy) for purposes of responding to your requests or otherwise as necessary for the Purpose described above.
    2. Our Authorized Third Parties, who may be located outside Malaysia, may also have access to your Personal Data, for reasons relating to the Purpose.
    3. We may also in limited circumstances share your Personal Data with authorities and/or others as required under the applicable law to protect the interests of THE GROUP or others, as necessary in connection with our relationship and/or Services provided by us.
  3. SECURITY MEASURES
    1. At THE GROUP, we maintain appropriate technical and organizational security measures to protect the security of your Personal Data against the loss, misuse, unauthorized access, theft, disclosure or alteration.
  4. LINKS TO EXTERNAL WEBSITES
    1. The privacy practices set forth in this Privacy Notice are for purposes of your Engagement with us only. Our Platform may contain links to other sites. We do not responsible for the privacy practices and/or the content of such sites. If you are linked to or otherwise visit any other site, please review the privacy policies posted on that site.
  5. COOKIES AND PASSIVE TRACKING
    1. “Cookies” is an element of data that can be delivered to your browser. Your browser may then store it on your system or device based on the preferences you have set on your browser. Cookies gather information about your operating system including, but not limited to, browser type, and Internet Protocol (IP) address.
    2. Our Platform uses this information to analyse the traffic on our Platform, and to better serve you when you return to our Platform. It is not our intention to use such information to personally identify a user.
    3. You have the option to configure your Internet browser to notify you when you receive a cookie, giving you the chance to decide whether to accept it. Further, you have the option to block all cookies. Please note, however, that if you refuse or otherwise block cookies you may not be able to use all of the functionality available on our Platform.
  6. ACCESS AND CORRECTION
    1. If you wish to access, correct, limit or update the Personal Data you have provided to us, or to make any inquiries or complaints about the processing of your Personal Data, please contact us in the manner as described below. We provide individuals with access to their Personal Data where we believe appropriate, including in situations where you are entitled to access and correct your Personal Data under the Personal Data Protection Act 2010 and its subsidiary regulations.
  7. CONSENT
    1. If we do not receive any notification from you concerning our retention, processing, disclosure, and transfer of your Personal Data, we shall proceed to continue to process the same for the Purpose as set out herein, on the basis that you have consented to our processing and transfer of your Personal Data in accordance with this Privacy Notice and our Privacy Policy.
  8. REVISIONS TO THIS PRIVACY NOTICE
    1. THE GROUP reserves the right to change and/or amend and/or revise this Privacy Notice from time to time. Please check our Privacy Notice frequently and particularly before you submit additional Personal Data to us. All revisions, amendments and/or supplemental to this Privacy Notice will be posted on our Platform.
  9. APPLICATION OF PRIVACY POLICY
    1. This Privacy Notice shall be read together with our Privacy Policy. In the event of conflict between this Privacy Notice and our Privacy Policy, the Privacy Policy shall prevail.
  10. ENGLISH AND BAHASA MALAYSIA VERSIONS
    1. In the event of conflict between the English and Bahasa Malaysia versions of this Privacy Policy, the English version of this Privacy Policy shall prevail.
  11. CONTACT US
    1. For enquiries, comments, or feedback about our Privacy Notice or Privacy Policy, or should you require any assistance accessing or updating your Personal Data we have collected and retained about you, please contact:
      Personal Data Protection Officer
      Email: support@spriicommerce.com
      Address: Unit 05-05, Level 5, Tower B, Vertical Business Suite II, Avenue 3, Bangsar South City, No.8, Jalan Kerinchi, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia.

NOTIS PRIVASI

Notis Privasi ini menerangkan bagaimana KUMPULAN SYARIKAT (sebagaimana ditakrifkan dalam Terma Penggunaan (Terms of Use) kami) mengumpul, menggunakan, mendedahkan, dan mengekalkan Data Peribadi (seperti yang ditakrifkan di sini) tertentu yang diperolehi melalui Perkhidmatan (seperti yang ditakrifkan dalam Terma Penggunaan kami) kami, Portfolio (seperti yang ditakrifkan dalam Terma Penggunaan kami) kami, dan/atau Platform (seperti yang ditakrifkan dalam Terma Penggunaan kami), melalui penyertaan sukarela Perkhidmatan kami, melalui komunikasi anda dengan kami, melalui penyertaan anda dalam acara, seminar dan/atau aktiviti promosi, dan melalui hubungan perniagaan umum kami dengan anda (secara kolektif dirujuk sebagai "Penglibatan").

Notis Privasi ini adalah tergunapakai untuk semua ahli KUMPULAN SYARIKAT, sekutu-sekutunya, gabungan-gabungannya, jenama-jenamanya, produk dan perkhidmatan.

  1. PENGUMPULAN DAN PENGGUNAAN MAKLUMAT PERIBADI
    1. Anda mungkin telah memberikan nama anda, nombor kad pengenalan/nombor pasport, nama syarikat, alamat emel, nombor telefon, alamat surat-menyurat/pengebilan dan maklumat peribadi lain (secara kolektif dirujuk sebagai "Data Peribadi") dalam Penglibatan anda dengan kami.
    2. Sebaik sahaja anda memberikan kepada kami Data Peribadi anda, kami mempunyai hak untuk menyimpan dan memproses Data Peribadi anda untuk membolehkan kami menyediakan Perkhidmatan kami kepada anda melalui mana-mana medium termasuk tetapi tidak terhad kepada mana-mana Platform kami, untuk kesesuaian dengan Penglibatan anda dalam perniagaan kami sama ada sebagai Klien (seperti yang ditakrifkan dalam Terma Penggunaan kami) atau sebagai kenalan perniagaan, untuk memberi anda langganan kepada peka berita, surat berita atau apa-apa penerbitan kami, bahan pemasaran dan promosi kami, untuk menyediakan bahan perniagaan yang relevan, untuk maklumat dan/atau penyertaan anda dalam Perkhidmatan kami, untuk mendapatkan maklum balas, atau untuk membalas permintaan anda, atau memberi anda maklumat yang kami anggap mungkin menarik minat anda (secara kolektif dirujuk sebagai "Tujuan tersebut").
    3. Sila ambil perhatian bahawa adalah perlu untuk KUMPULAN SYARIKAT memproses Data Peribadi anda untuk Tujuan tersebut, kerana tanpanya berkemungkinan kami tidak dapat melaksanakan/memenuhi Tujuan tersebut.
    4. Jika anda menerima apa-apa emel dari KUMPULAN SYARIKAT, anda boleh memilih untuk tidak menerima atau berhenti melanggan semua emel yang dihantar oleh kami dengan memaklumkan kepada kami melalui emel. Sila tulis kepada kami dengan menyatakan niat anda untuk menarik diri, berhenti melanggan atau menamatkan Perkhidmatan dan/atau komunikasi dari kami. Jika anda ada menerima emel yang tidak diingini daripada kami (walaupun selepas memilih untuk tidak menerima komunikasi dari kami), sila hantar salinan emel tersebut untuk tindakan selanjutnya.
  2. PERKONGSIAN DATA DAN PEMINDAHAN DATA ANTARABANGSA
    1. Kami boleh berkongsi dan/atau memindahkan Data Peribadi anda dengan mana-mana sekutu kami dan/atau Pihak Ketiga Sah (seperti yang ditakrifkan dalam Polisi Privasi kami) kami yang diberi kuasa untuk tujuan memberi respons kepada permintaan anda atau apa-apa yang diperlukan untuk Tujuan tersebut seperti yang dinyatakan di atas.
    2. Pihak Ketiga Sah kami, mungkin terletak di luar Malaysia, dan mungkin juga mempunyai akses kepada Data Peribadi anda, atas sebab-sebab yang berkaitan dengan Tujuan tersebut. Kami juga, dalam keadaan terhad, akan berkongsi Data Peribadi anda dengan pihak berkuasa dan/atau mana-mana pihak seperti yang dikehendaki di bawah undang-undang yang berkenaan untuk melindungi kepentingan KUMPULAN SYARIKAT dan lain-lain, berkenaan dengan hubungan kita dan/atau Perkhidmatan yang disediakan oleh kami.
  3. LANGKAH-LANGKAH KESELAMATAN
    1. Di KUMPULAN SYARIKAT, kami mempunyai langkah-langkah keselamatan teknikal dan organisasi yang sesuai untuk melindungi keselamatan Data Peribadi anda daripada sebarang kerugian, penyalahgunaan, akses tanpa kebenaran, kecurian, pendedahan atau pengubahan.
  4. PAUTAN KE LAMAN LAIN
    1. Amalan privasi yang dinyatakan dalam Notis Privasi ini adalah untuk tujuan Penglibatan anda dengan kami sahaja. Platform kami mungkin mengandungi pautan ke laman lain. Kami tidak bertanggungjawab dengan amalan privasi dan/atau kandungan laman tersebut. Sekiranya anda dipautkan ke mana-mana laman lain (selain mana-mana Platform kami), sila semak dasar privasi yang diposkan di laman tersebut.
  5. KUKI DAN PENJEJAKAN PASIF
    1. Kuki atau "Cookies" adalah elemen data yang boleh dihantar ke pelayar internet anda. Pelayar internat anda kemudian akan menyimpannya pada sistem atau peranti anda berdasarkan ketetapan yang telah anda tetapkan pada pelayar internet anda. Kuki mengumpul maklumat mengenai sistem pengendalian anda termasuk, tetapi tidak terhad kepada, jenis pelayar dan alamat Protokol Internet (IP).
    2. Pelantar kami menggunakan maklumat ini untuk menganalisis trafik di Platform kami, dan untuk memberikan perkhidmatan yang lebih baik apabila anda kembali ke Platform kami. Kami tidak berniat untuk menggunakan maklumat sedemikian untuk mengenal pasti pengguna kami.
    3. Anda mempunyai pilihan untuk mengkonfigurasi pelayar Internet anda untuk memaklumkan kepada anda apabila anda menerima kuki, lantas memberikan anda peluang untuk memilih sama ada mahu menerimanya atau tidak. Selanjutnya, anda mempunyai pilihan untuk menyekat semua kuki. Perlu diketahui bahawa jika anda menolak atau sebaliknya menyekat kuki, anda mungkin tidak dapat menggunakan semua fungsi yang tersedia di Platform kami..
  6. AKSES DAN PEMBETULAN
    1. Jika anda ingin mengakses, membetulkan, mengehadkan atau mengemaskini Data Peribadi yang telah anda berikan kepada kami, atau membuat sebarang pertanyaan atau aduan mengenai pemprosesan Data Peribadi anda, sila hubungi kami mengikut cara yang diterangkan di bawah. Kami memberikan akses kepada individu terhadap Data Peribadi mereka yang kami percaya sesuai, dan termasuk dalam situasi di mana anda berhak untuk mengakses dan membetulkan Data Peribadi anda di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 dan peraturan-peraturan subsidiarinya.
  7. KEBENARAN
    1. Jika kami tidak menerima apa-apa pemberitahuan atau makluman daripada anda mengenai pemprosesan Data Peribadi anda, kami akan meneruskan untuk memprosesnya untuk Tujuan tersebut seperti yang ditetapkan, atas dasar bahawa anda telah memperkenankan kami untuk memproses Data Peribadi anda mengikut Notis Privasi ini dan Dasar Privasi kami.
  8. PERUNTUKAN KEPADA NOTIS PRIVASI INI
    1. KUMPULAN SYARIKAT berhak mengubah Notis Privasi ini dari semasa ke semasa. Sila periksa Notis Privasi kami dengan kerap dan terutamanya sebelum anda menyerahkan Data Peribadi tambahan kepada kami. Semua semakan, pindaan dan/atau tambahan kepada Notis Privasi ini akan dipaparkan di Platform kami.
  9. POLISI PRIVASI
    1. Notis Privasi ini perlu dibaca bersama dengan Dasar Privasi kami. Sekiranya berlaku konflik antara Notis Privasi ini dan Dasar Privasi kami, Dasar Privasi akan diguna pakai.
  10. BAHASA INGGERIS DAN BAHASA MALAYSIA
    1. Sekiranya berlaku konflik antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia dalam Notis Privasi ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.
  11. CONTACT US
    1. Untuk pertanyaan, komen, atau maklum balas mengenai Notis Privasi kami, atau sekiranya anda memerlukan sebarang bantuan mengakses atau mengemas kini Data Peribadi anda, sila hubungi:
      Pegawai Perlindungan Data Peribadi
      Emel: support@spriicommerce.com
      Alamat: Unit 05-05, Level 5, Tower B, Vertical Business Suite II, Avenue 3, Bangsar South City, No.8, Jalan Kerinchi, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia.